BeBits Information Developer Central Submit Application Your Account Web Links Contact Us
BeBits
Haiku nVidia TNT/GF driver
Talkback
 Go back to the Haiku nVidia TNT/GF driver page
 Post a new Talkback comment!
re: GREAT JOB!
 By PinkPanther - Posted on May 2, 2008 - 00:50:20   (#22778)
 Current version when comment was posted: 0.80
60 Hz is normal and best for flat screens. Just leave it at that!

Thanks very much for the driver! :-)

GREAT JOB!
 By Ted - Posted on September 11, 2007 - 07:37:12   (#21949)
 Current version when comment was posted: 0.80
I love my 1440x900 screen, just fixed to 60 Hz.

Is it possable to unfix the 60Hz and make me set it to 75 Hz st the same resolution?

Keep up the great work on haiku

Grts
Ted (zathros)

Re: Cannot set resolution 1440x900 on Wide Screen LCD
 By tonestone57 - Posted on July 16, 2007 - 07:45:38   (#21816)
 Current version when comment was posted: 0.80
The driver for me is called "nvidia". Check in your bin or dev folder to see if it is named "nv" or "nvidia".

Next you have to edit your nvidia config file in .../config/setting/kernel/drivers

Rename it to nvidia or nv depending which driver is installed in your system.

And make sure it has the following:
force_ws true # if true forces widescreen type detection for all connected screens

Cannot set resolution 1440x900 on Wide Screen LCD
 By neoror - Posted on July 14, 2007 - 07:24:13   (#21811)
 Current version when comment was posted: 0.80
I have a ViewSonic 19inch widescreen LCD monitor and GF 4MX440 card. I cannot set to 1440x900 the best resolution for the screen, neither in BeMax v4 nor Zeta.

In the latest version notes I noticed: Added a new nv.setting to force widescreen support when the driver doesn't recognize a WS screen for what it really is;

I wonder how to set the nv.setting to make widescreen work?

Problem solved:
 By Riplee - Posted on February 22, 2007 - 14:12:46   (#21337)
 Current version when comment was posted: 0.80
I switched from the digital monitor cable, to an analog one, and now I get all kinds of resolutions, including the 1600x1200 I was looking for. Thanks for the help.


re: Riplee
 By Diver - Posted on January 31, 2007 - 17:26:04   (#21261)
 Current version when comment was posted: 0.80
If VESA mode only lists 1280x1024 as the highest resolution, then it could be bios on your graphic card don't support anything higher in VESA mode, sometimes new bios could help in this situatios.

If you only get 800x600 with this driver, you should report this in http://dev.haiku-os.org along with your device id (could be found via Devices preflet), so Haiku folks could fix it for you.

re: Try this one
 By Riplee - Posted on January 31, 2007 - 00:56:24   (#21258)
 Current version when comment was posted: 0.80
Thanks!
Actually, that one is worse...I can only get 800x600 and nothing more :( Another odd thing....and this may be my rpoblem....if I select VESA mode, 1280x1024 is the highest resolution available, which indicates that maybe the card can't do any higher, as odd as that seems. The card is a BPG GeForce 6800 GT OC....it's one of the overclocked out of the box.
If anyone knows why that is happening, I'm all ears, otherwise I guess I'll just have accept 1280x1024. My flat panel is optimum at 1600x1200, and that's why I am trying to get that. My old Nvidia card...a PNY FX-5900 did it no problem with this driver, so I was a bit surprised when this "better" card could'nt.


Try this version
 By Diver - Posted on January 30, 2007 - 17:57:50   (#21257)
 Current version when comment was posted: 0.80
This version have some new video modes
http://factory.haiku-os.org/packages/haiku-nvidia-cvs.zip

Can't get 1600x1200 resolution
 By Riplee - Posted on January 30, 2007 - 00:45:35   (#21253)
 Current version when comment was posted: 0.80
I am using an nvidia GeForce 6800 GT...and I can only get a resolution of 1280x1024....is there any way to get it to allow me to set 1600x1200?


will it work ?
 By the_hUm - Posted on January 23, 2007 - 15:21:32   (#21235)
 Current version when comment was posted: 0.80
Anyone know if the "XFX GeForce 7300GS" card will work ?

7900 GTO/GTX
 By ljr - Posted on January 23, 2007 - 01:42:04   (#21232)
 Current version when comment was posted: 0.80
I can use my 7900GTO 512Mb under ZETA after forcing the memory parameter in nv.settings.

After setting memory to 256, Zeta (and normally BeOS and Haiku) boots at 1920x1200 without problem ;-)

Cool !

Re:
 By ModeenF - Posted on October 29, 2006 - 13:16:33   (#20831)
 Current version when comment was posted: 0.80
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_NVIDIA_Graphics_Processing_Units

You have G72M :)

Same here with Nvidia GeForce Go 7400
 By BrunoBrocoli - Posted on October 28, 2006 - 21:51:14   (#20830)
 Current version when comment was posted: 0.80
My card is not supported with this driver...
Unfortunately I dont know its Family NV??? Number.

How to get this number?

Re
 By ModeenF - Posted on October 19, 2006 - 09:30:41   (#20787)
 Current version when comment was posted: 0.80
You could test VESA mode, you have a program in Software-System where you can set your VESA mode to 16Bit.

Leon2005
 By ModeenF - Posted on October 19, 2006 - 09:28:08   (#20786)
 Current version when comment was posted: 0.80
As I wrote before
For Zeta problem not related to HW3D it's probably best to ask them in www.zeta-os.com forum :)
Zeman will help you as he has access to the code aswell.

this was his aswer "let him contact me so i can maybe have a look to the driver"




7900
 By Leon2005 - Posted on October 18, 2006 - 23:41:53   (#20782)
 Current version when comment was posted: 0.80
I have use the new haiku drivers.Zeta run with this drivers but in 800x600 and in8bit color :(.

Please help me

Haiku driver link http://haiku-os.org/factory/

Geforce 7900
 By Leon2005 - Posted on October 18, 2006 - 13:25:37   (#20781)
 Current version when comment was posted: 0.80
I have a TFT display. The drivers run with my old GeForce 6600 on Zeta. I Test it on both output port (VGA-DVI port) but my Geforce 7900 not run.

Leon2005
 By ModeenF - Posted on October 18, 2006 - 13:21:32   (#20780)
 Current version when comment was posted: 0.80
What kind of display do you have?

have you tested safe mode? (hitting space before the icon lits)

Leon2005
 By ModeenF - Posted on October 18, 2006 - 13:19:59   (#20779)
 Current version when comment was posted: 0.80
For Zeta problem not related to HW3D it's probably best to ask them in zeta-os.com forum :)

Welcome back.
 By zenja - Posted on October 18, 2006 - 00:28:43   (#20777)
 Current version when comment was posted: 0.80
Hi Rudolf. Scott Hacker once said that BeOS is like a drug, once you're hooked, you can never ever kick the habit. I kind of knew that you'd be back, since you are the type of person who has a creative spark, and feel unfulfilled until you actually create something, anything. It is our pleasure to have you as part of the BeOS community.

Speaking of which, I have ditched my ATI card and got an nVidia 9700GT, which works well in Zeta (2D), waiting for the day when you'd come back ... Now I can continue my 3D projects :)))


Black display
 By Leon2005 - Posted on October 18, 2006 - 00:16:19   (#20776)
 Current version when comment was posted: 0.80
Hallo Rudolf,

i have a problem whit my Geforce 7900 GTO (G71) if i start zeta i get a black display but the start sound is to hear.

This is the cardID:
Vendeur: 0x10DE - Peripherique: 0x291

Sorry for my english

Hi rudolf
 By ModeenF - Posted on October 17, 2006 - 15:01:08   (#20774)
 Current version when comment was posted: 0.80
Nice to see you :)
Nice to see that you havn't given up on us :)


Hi guys!
 By rudolfc - Posted on October 17, 2006 - 10:13:06   (#20773)
 Current version when comment was posted: 0.80
Still here. hehe.

Indeed, I am not working on the drivers currently. But if I get my setup running again (net access for instance) and I find some spare time I might do some 3D related work, since info is still dripping in on that advanced card setup (linux driver).

3D and BeOS still got my interest :-)

About responses to technical questions: I probably won't reply much because of lack of time, access, en running BeOS machine at the moment.

SLI for instance is something new I know nothing about..

OK, signing off for now. Keep on having fun!

Rudolf.




He's not a firefighter...
 By tuishimi - Posted on October 12, 2006 - 21:27:26   (#20757)
 Current version when comment was posted: 0.80
...and we aren't his brothers. He is a developer who was not getting paid do work on BeOS. He has other things that take priority.

BeOS is not the do all/end all for our existence. It is simply a great operating system that we all enjoy using.

I know you are still young, so you don't have the perspective that I and a lot of other men and women that use BeOS have, but you will one day realize that, while you cherished and learned from your time spent developing on the BeOS, it really was a tiny chapter in your life.

LOL
 By kancept - Posted on October 12, 2006 - 16:34:51   (#20755)
 Current version when comment was posted: 0.80
But he is not here to please you. In fact, I doubt you are even on his list of people that affect what he does in life. Doesn't matter whether you like it or not. Be happy you got what you did while he decided this was the thing he wanted to do. You could still be stuck with nothing for this chipset. Damn ingrate. We aren't contributing for you Mr. X.

hopefully
 By BeOS Mr X - Posted on October 11, 2006 - 07:08:50   (#20751)
 Current version when comment was posted: 0.80
He wouldnt make a good firefighter because he left his 'brothers' behind. And when do we know when and if he returns? What happens if he likes what he is doing now than what he used to do? Perfectly fine that he gets to do what he wants but I dont like it since there are no more updates.

Incorrect information
 By umccullough - Posted on October 11, 2006 - 05:53:15   (#20749)
 Current version when comment was posted: 0.80
Rudolf did not necessarily take a "permanent vacation" from BeOS - please don't spread that type of FUD.

He has taken a hiatus while he pursues other things that make him happy. Many people do this in life - but that does not mean they never come back.

nice system
 By BeOS Mr X - Posted on October 9, 2006 - 23:54:51   (#20745)
 Current version when comment was posted: 0.80
Rudolf went on a permanent vacation from beos so dont expect a reply from him.

SLi possible?
 By vanne - Posted on October 9, 2006 - 10:02:02   (#20742)
 Current version when comment was posted: 0.80
Hi Rudolf,

Just been messing around with the nv.settings file, but cant seem to get the driver to work on my rig. Currently stuck in Vesa mode :( but if you have any idea's or tips on how to get this working, id much appreciate it.

Setup:
NF4 dfi Ultra UT SLi mobo
2 x 7900GTX (in SLi)
Zeta 1.2 (I would have stuck with R5 pro, but it wont boot on my X2 4400. :(

when the driver initializes, the signal get lost to the monitor, ive tried all four different dvi ports, but no joy.

any help would be appreciated.


re: MSI Geforce 7900GTO
 By Diver - Posted on October 5, 2006 - 14:44:04   (#20722)
 Current version when comment was posted: 0.80
Try this driver with BeOS 5.0, if you still can't see anything then it's probably bug in the driver.

MSI Geforce 7900GTO
 By Leon2005 - Posted on October 5, 2006 - 14:31:36   (#20721)
 Current version when comment was posted: 0.80
I have black display if i start Zeta. I testing set on DVI and VGA port.I have the 0.80 drivers

re: support Geforce 7900GTO (G71)
 By Diver - Posted on October 4, 2006 - 23:27:20   (#20716)
 Current version when comment was posted: 0.80
According to driver.c from sources your card is already supported:
0x0291, /* Nvidia GeForce 7900 GT */

support Geforce 7900GTO (G71)
 By Leon2005 - Posted on October 4, 2006 - 23:11:46   (#20715)
 Current version when comment was posted: 0.80
Hallo Rudolf,

i need your help to intergrate my new geforce 7900GTO (GTX-G71) from MSI in your driver.

This is the cardID:
Vendeur: 0x10DE - Peripherique: 0x291

Thank you and sorry for my terriblly english :)

Goodby
Chris

Re.: Problem with Asus A7N266VM mobo
 By mulki39 - Posted on September 23, 2006 - 15:08:59   (#20659)
 Current version when comment was posted: 0.80
Thanks for the suggestion. I will try VESA and see if it works.

I am planing on getting a cheap video card on eBay - maybe a ATI 128 Rage Pro or a Nvidia Geforce2 or Geforce4 card to see if that would work.



Re: Integrated nForce
 By kancept - Posted on September 22, 2006 - 19:34:33   (#20650)
 Current version when comment was posted: 0.80
I have never had any of the integrated nForce graphics (or sound) work on any motherboard I have ever tested. Too bad, as I loved what the mobos provided.

integrated nforce graphics
 By BeOS Mr X - Posted on September 22, 2006 - 16:27:24   (#20647)
 Current version when comment was posted: 0.80
I looked into your motherboard:
Integrated NVIDIA GeForce2 graphics core.

According to the supported list you should have no issues. I would draw a conclusion that the onboard graphics are somewhat similar enough to cause the drivers not to work correctly.

As a last effort to get color, try vesa accepted.
http://bebits.com/app/1105

Problem with Asus A7n266vm mobo
 By mulki39 - Posted on September 22, 2006 - 09:21:15   (#20646)
 Current version when comment was posted: 0.80
I am unable to boot BeOS (BeOSMax V31b1) with this driver except in Safe Mode. The initial BeOS boot screen comes in color and then freezes. If I change the settings to Safe Mode then I am able to boot with 640 x 480 resolution in B&W.

PC Config:
ASUS A7N266-VM mobo
AthlonXP 2400 Processor
Integrated Nforce graphics
512Mb RAM

I tried booting with the Zeta Live CD and was able to boot without any issues with color and was able set resolution to 1024 x 768.

Any suggestions on what I can do to fix this?



GeForce 7600 Go
 By Baldur - Posted on September 14, 2006 - 10:36:12   (#20612)
 Current version when comment was posted: 0.80
I just buy a new notebook with this video card !

it's doesn't works !

The id is :
Vendeur: 0x10DE - Peripherique: 0x0398

If someone could porte it ! ;)


Thanks


to Kofi
 By umccullough - Posted on August 23, 2006 - 04:15:48   (#20485)
 Current version when comment was posted: 0.80
Read the description on the bebits page.

Will try when I get home.
 By StarWarsLegacy.net - Posted on August 23, 2006 - 02:32:13   (#20484)
 Current version when comment was posted: 0.80
BTW do these drivers support TV out, or do I need something else?

Comment Pages:    << prev  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  next >>
 
The Green Board
  Recent Downloads  -  # 62
Total Downloads  -  # 30
Total Views  -  # 16
User Ratings  -  # 12
  Video Drivers
1.  BePodder - 9.73
2.  QEMU - 9.68
3.  ScummVM - 9.57
4.  VNCServer - 9.36
5.  Haiku AGP busm... - 9.35
6.  cpu_fix - 9.31
7.  vim6 - 9.31
8.  Beezer - 9.26
9.  HandBrake - 9.25
10.  BeeF - 9.25
1.  Ati Radeon G... - 45,488
2.  BeOS 5 Perso... - 40,493
3.  BePDF - 29,535
4.  Ensoniq Audi... - 21,683
5.  Realtek RTL8... - 21,259
6.  USB Joystick... - 18,100
7.  VLC Media Pl... - 17,053
8.  ATI Rage 128... - 14,106
9.  DOSBox - 13,122
10.  S3 Trio 64 v... - 11,669
You are not logged in.
 Login

 
Unless otherwise noted, everything is copyright © 1999-2013 Haikuware. All Rights Reserved.
For more legal trivia, take a gander at our
Legal Stuff page and our Privacy Statement.
Website Deisgn: NumbDesign